Ivan Hlas má pro nás Srdce na dlani

21.12.2020

Pro někoho je Ivan Hlas bílý indiánský náčelník, pro někoho spíš poslední pražský bohém, ale v každém případě zůstává originálním muzikantem, který se rád vrací k dobám, kdy hrál v hospodě na konečné náhodně zvolené tramvaje, prodával v Karlíně knihy, roznášel poštu nebo dělal v Národním divadle čalouníka. Jeho pestrý život ho nakonec dovedl až k nám do Nadace Jedličkova ústavu a daroval nám své Srdce na dlani.

Ivan Hlas – Srdce na dlani (pro Nadaci Jedličkova ústavu) – YouTube

Nová píseň Ivana Hlase vznikla na text Martiny Kotrčové Dimmerové, nazpíval ji za doprovodu Ivan Hlas TRIO, kde Ivana doplňují Norbert Kovacs a Olin Nejezchleba. Píseň „Srdce na dlani“ vznikla již v roce 2019 pro divadelní představení „Díky, Rudolfe…“, jako jedinečný symbol mimořádné osobnosti profesora Rudolfa Jedličky, který byl výjimečným lékařem, mecenášem, vizionářem a samozřejmě zakladatelem Jedličkova ústavu v Praze. Hluboký odkaz prof. Rudolfa Jedličky směřující ke společnosti je stále živý i v dnešní době a byl velkou inspirací právě pro tvůrčí dvojici Ivan Hlas a Martina Dimmerová. Rozhodli jsme se tuto krásnou píseň zveřejnit pro všechny posluchače a vytvořit tak most mezi poselstvím Rudolfa Jedličky a naší aktuální iniciativou Zelený kolíček.

Zelený kolíček | Nadace Jedličkova ústavu (nadaceju.cz)

Nestihli jste zakoupit si svůj kolíček? Přispět můžete i nyní po skončení kampaně, a to jednorázovou DMS ve tvaru: DMS PROJEDLICKU 90 na číslo 87777.