S asistentem na vysokou!

27.7.2015

Dobrých zpráv i během léta není nikdy dost. Příběh dvou absolventů střední školy Jedličkova ústavu, průběžně sledujeme již dva roky. Luboš a Vladimír jsou mladí muži, kteří po maturitě v Jedli nastoupili na Metropolitní univerzitu v Praze. Nyní dokončili 2. ročník a pokračují dále. Vzhledem k jejich typu tělesného postižení je pro ně služba osobního asistenta naprostou nezbytností, bez které by nemohli univerzitu navštěvovat. Studium není jednoduché, ale baví je a doufají, že budou moci pokračovat. Dokončení studií a získání zaměstnání je jejich dlouhodobým snem.

Nadace Jedličkova ústavu společně se svými dárci těmto dvěma aktivním vysokoškolákům s radostí na asistenty přispívá. Uhrazené náklady na 1649 hodin osobní asistence za první dva akademické roky činily dohromady 154 900 Kč. První rok studia jsme je mohli podpořit díky finanční pomoci v částce 35 500 Kč od Golf Challenge Tour 2013. Na druhý ročník  přispěl Český Aeroholding, a.s. z programu „Na křídlech pomoci“ částkou 15 000 Kč a společně s ním desítky další individuálních dárců. A podporu třetího ročníku si vzali za své zaměstnanci Pojišťovny České spořitelny. V rámci jejich zaměstnanecké sbírky mezi sebou vybrali 35 820 Kč a vedení společnosti se rozhodlo vybranou částku daru zdvojnásobit, takže se kluci již v klidu mohou těšit do třetího ročníku a mířit k bakalářskému titulu.

Lubo a Vlada