Zelený kolíček – Kolíčkový den

„Věděli jste, že si lidé obvykle nezačnou povídat s člověkem s postižením, ale rovnou s jeho asistentem? Často se bojí udělat první krok a obávají se komunikace…“

Kolíčkový den – veřejná sbírka na podporu Nadace Jedličkova ústavu

Kdy?  V úterý 22. října 2024 od 8 do 17 hodin

Kde?  Praha a Středočeský kraj

Cílem Nadace Jedličkova ústavu je podpora dětí a mladých lidi s handicapem v začlenění do běžného života. Díky těmto dětem  vznikla kampaň Zelený kolíček – kolíček nás spojuje, ve které je zelený kolíček vnímán jako symbol spojení zdravých lidí a lidí s handicapem.

Během Kolíčkového dne šíříme myšlenku, že bychom rádi spojili zdravé lidi a lidi s handicapem v jeden spolupracující celek. V úterý 22. října v ulicích Prahy, Středočeského kraje a také u partnerů Kolíčkového dne bude možné zakoupit Zelený kolíček za charitativní příspěvek v minimální hodnotě 50 Kč.

Zakoupením Zeleného kolíčku přispějete Nadaci Jedličkova ústavu, která Vaše příspěvky předá dál v plné výši. Příspěvky budou použity na pořízení kompenzačních pomůcekosobní asistenci, studium nebo pracovní tréninky pro lidi s postižením, na podporu jejich volnočasových aktivit a rozvoj dalších zájmů pro pestřejší a plnější život dětí a mládeže s postižením.

Snažíme se veřejnost vyzvat, abychom se navzájem respektoval. Aby lidé neodvraceli hlavu, bez obav navázali kontakt s člověkem s handicapem a dokázali s ním komunikovat. Jako symbol tohoto spojení si všichni 17. října připneme na oblečení Zelený kolíček.

Proč právě kolíček?

Rádi bychom Vám přiblížili příběh Zeleného kolíčku. Kde se vzal? Víte o tom, že jeho symbol přibližuje opravdový příběh studenta školy Jedličkova ústavu? Jak to celé vlastně bylo? Podívejte se na náš rozhovor s Jakubem, kde naleznete všechny odpovědi.

Chcete si koupit kolíček online?

Zaslání kolíčku poštou: Pošlete 90 Kč na náš transparentní účet 350350/5500 a do poznámky platby uveďte „ZK a své příjmení“ a pošlete nám svoje jméno a adresu na info@nadaceju.cz. My vám jako poděkování odešleme kolíček poštou s kartičkou, kam je možné napsat věnování.

Děkujeme!

Chcete se také do akce aktivně zapojit a stát se tak oficiálními partnery Kolíčkového dne?

Jak se můžete zapojit? Jako dobrovolník nebo náš partner.

1) Prodejem kolíčků v prostorách vaší školy, společnosti, prodejny či centra – lidé budou mít možnost si kolíček zakoupit, přispět tak na dobrou věc a seznámit se s myšlenkou Zeleného kolíčku.

2) Prodejem kolíčků v ulicích Prahy  a tímto způsobem seznámit veřejnost s problematikou života s handicapem a s myšlenkou kampaně Zelený kolíček.

3) Finančně podpořit Kolíčkový den na transparentním účtu 350 350/5500

Pokud máte o spolupráci zájem, piště nám na marketing@nadaceju.cz.