Zelený kolíček

“Věděli jste, že si lidé obvykle nezačnou povídat s člověkem s postižením, ale rovnou s jeho asistentem? Často se bojí udělat první krok a obávají se komunikace…”

Nadace Jedličkova ústavu podporuje děti a mladé lidi s handicapem již 31 let. Díky nim vznikla kampaň Zelený kolíček – kolíček nás spojuje, která je jednou z aktivit Nadace Jedličkova ústavu na podporu lidí handicapem. Zelený kolíček vnímáme jako symbol spojení zdravých lidí a lidí s handicapem.

Pojďme vzájemně respektovat naše schopnosti a pojďme pomáhat budovat nové možnosti. Tím, že budete zelený kolíček nosit jako doplněk, dáváte svému okolí najevo, že se Vám líbí myšlenka jedné společnosti bez ohledu na handicap.

Zakoupením Zeleného kolíčku přispějete Nadaci Jedličkova ústavu, která pomáhá dětem a mladým lidem s postižením začlenit se do běžného života. Příspěvky budou použity na pořízení kompenzačních pomůcekosobní asistencipracovní tréninky pro lidi s postižením, na podporu volnočasových aktivit a rozvoj dalších zájmů pro pestřejší a plnější život dětí a mládeže s postižením.

Rádi bychom Vám přiblížili příběh Zeleného kolíčku. Kde se vzal? Víte o tom, že jeho symbol přibližuje opravdový příběh studenta školy Jedličkova ústavu? Jak to celé vlastně bylo? Podívejte se na náš rozhovor s Jakubem, kde naleznete všechny odpovědi.

E-kolíček ke stažení zde

#zelenykolicek #koliceknasspojuje

Kolíček symbolizuje spojení světa zdravých lidí a lidí s handicapem. Kolíček nás spojuje!

Zapojte se do naší kampaně tím, že za svůj příspěvek můžete jako poděkování získat náš symbol Zelený kolíček. Svým darem tak pomůžete mladým lidem s postižením žít rovnocenný život v naší společnosti.

Chcete si koupit kolíček?

E-kolíček: Pošlete jednorázovou DMS ve tvaru DMS PROJEDLICKU 90 na číslo 87777 a jako poděkování vám pošleme obratem SMS s odkazem na kolíček v elektronické podobě, který si budete mít možnost stáhnout v nejrůznějších provedeních, jako tapetu na plochu počítače či mobil nebo třeba jako rámeček, který si budete mít možnost snadno umístit na profilovou fotografii na Facebooku nebo Instagramu.

Zaslání kolíčku poštou: Pošlete 90 Kč na náš transparentní účet 350350/5500 a do poznámky platby uveďte „ZK a své příjmení“ a pošlete nám svoje jméno a adresu na info@nadaceju.cz. My vám jako poděkování odešleme kolíček poštou s kartičkou, kam je možné napsat věnování.

Děkujeme!