Zveme Vás na prodejní výstavu fotografií „Kolíček spojuje“

26.10.2021

„Pokud lidé vidí fotografii, nedokáží rozlišit, zda ji zhotovil fotograf                             s handicapem či bez něj…“

Zveme Vás na prodejní výstavu fotografií fotosemináře Nadace Jedličkova ústavu „Kolíček spojuje“. Vernisáž se koná v pondělí 1. listopadu od 17 hodin v TA KAVÁRNĚ (Na Topolce 1b, Praha 4) a zahájí ji olympijský reprezentant z Tokia zápasník Artur Omarov a zpěvák Jarek Šimek. Výstavu můžete navštívit až do 30. listopadu.

Lektorem fotosemináře je fotograf, publicista a novinář Roman Blaško. Každý rok společně hledáme motiv, který studenti fotosemináře dále rozvíjejí a kreativně zpracovávají. Výsledkem jsou fotografie, které prezentujeme na této prodejní výstavě.

Aktuálním tématem fotosemináře i výstavy je „Kolíček spojuje“, které vychází z podzimní kampaně na podporu Nadace Jedličkova ústavu – Zelený kolíček. V kampani se snažíme upozornit na to, že náš svět je společný a právě kolíček symbolicky spojuje zdravé lidi a lidi s postižením. Více se dozvíte zde: https://nadaceju.cz/o-nadaci/zeleny-kolicek/

Fotoseminář, nazvaný „Cesta k radosti“, patří mezi jeden z dlouhodobých projektů Nadace Jedličkova ústavu. Pořádáme jej pro studenty a přátele Jedličkova ústavu a škol. Účastníky seznamuje se základy výtvarné fotografie v teoretické i praktické rovině. V letošním školním roce vstupuje již do sedmého ročníku.

Těšíme se na vás!