Zelený kolíček

Nadace Jedličkova ústavu letos slaví 30. narozeniny. Přemýšleli jsme, jak toto výročí uchopit a vystihnout v něm naše poselství. Třicet dlouhých let podporujeme děti a mladé lidi s handicapem. Právě ti, ke kterým je směřována naše podpora, jsou naší největší motivací k práci. Proto jsme se rozhodli v nové kampani Zelený kolíček upozornit na to, že společnost nemusí být rozdělená na lidi zdravé a na lidi s postižením.

Pojďme vzájemně respektovat naše schopnosti, pojďme pomáhat budovat nové možnosti a pojďme být jednou společností. Rádi bychom Vám přiblížili příběh Zeleného kolíčku. Kde se vzal? Víte o tom, že jeho symbol přibližuje opravdový příběh našeho současného klienta? Jak to celé vlastně bylo? Podívejte se na náš rozhovor s Jakubem, kde naleznete všechny odpovědi.

E-kolíček ke stažení zde

#zelenykolicek #koliceknasspojuje

Kolíček symbolizuje spojení světa zdravých lidí a lidí s handicapem. Kolíček nás spojuje!
My s vámi, Vy s námi. Již 30 let.

Zapojte se do naší kampaně tím, že za svůj příspěvek můžete jako poděkování získat náš symbol Zelený kolíček. Svým darem tak pomůžete mladým lidem s postižením žít rovnocenný život v naší společnosti.

Chcete si koupit kolíček?

E-kolíček: Pošlete jednorázovou DMS ve tvaru DMS PROJEDLICKU 90 na číslo 87777 a jako poděkování vám pošleme obratem SMS s odkazem na kolíček v elektronické podobě, který si budete mít možnost stáhnout v nejrůznějších provedeních, jako tapetu na plochu počítače či mobil nebo třeba jako rámeček, který si budete mít možnost snadno umístit na profilovou fotografii na Facebooku nebo Instagramu.

Zaslání kolíčku poštou: Pošlete 90 Kč na náš transparentní účet 350350/5500 a do poznámky platby uveďte „ZK a své příjmení“ a pošlete nám svoje jméno a adresu na info@nadaceju.cz. My vám jako poděkování odešleme kolíček poštou s kartičkou, kam je možné napsat věnování.

Finance získané z příspěvků na Zelený kolíček budou použity na:

• Pořízení kompenzačních pomůcek, které jsou nezbytnou součástí pro usnadnění života dětí a mládeže s tělesným postižením.
  • Osobní asistenci – cestu k důstojné existenci, kdy našim klientům asistenti pomáhají v každodenních činnostech, a také studovat či pracovat.
  • Pracovní tréninky pro lidi s postižením, pro přípravu a další uplatnění na otevřeném trhu práce.
  • Podporu volnočasových aktivit a rozvoj dalších zájmů pro pestřejší a plnější život dětí a mládeže a postižením.

Děkujeme!